&WA architecten architect transformatie kerk naar kinderopvang
20 september 2024

&WA architecten architect transformatie kerk naar kinderopvang

&WA architecten is geselecteerd voor de herbestemming van een voormalige Kruiskerk in Hoofddorp naar een moderne kinderopvang voor Partou kinderopvang.

Het ontwerp focust op duurzaamheid en behoud van de bestaande structuur, waarbij het casco van de kerk zoveel mogelijk wordt hergebruikt. In het vernieuwde ontwerp wordt een extra verdieping toegevoegd in de oude kerkzaal. De bestaande achterbouw van het pand zal worden gesloopt om plaats te maken voor een nieuw speelterrein, dat in directe verbinding staat met de binnenruimtes van de kinderopvang. De nieuwe delen van de gevel worden ontworpen met een focus op natuurwaarden en zijn onderdeel van het speelterrein, wat een vloeiende overgang tussen binnen en buiten creƫert.

Het interieur wordt aangepast aan de eisen van een moderne kinderopvang, waarbij de nieuwe indeling, goede isolatie en nieuwe installaties zorgen voor een comfortabel en gezond binnenklimaat. Dit draagt bij aan een prettige omgeving voor zowel de kinderen als de medewerkers. Dankzij dit ontwerp wordt een oud gebouw duurzaam nieuw leven ingeblazen met een focus op comfort, functionaliteit en speelplezier.

Meer nieuws

  • Omgevingsvergunning herbestemming oude garage
    26 juni 2024

    Omgevingsvergunning herbestemming oude garage

    De omgevingsvergunning voor een fantastische herbestemming van een oud garagepand uit 1925 te Amersfoort is verleend! Naar ontwerp van &WA architecten wordt het besta...

    Meer lezen

  • Renovatie familiehuis Amersfoort opgeleverd.
    7 juni 2024

    Renovatie familiehuis Amersfoort opgeleverd.

    Dit familiehuis in Amersfoort, ontworpen door &WA architecten, heeft een totale metamorfose ondergaan. Dit huis uit de jaren ‘60 is volledig gerenoveerd naar de...

    Meer lezen